Рада Європейського Союзу ухвалила фінальне рішення стосовно перегляду планів на розвиток Транс'європейської транспортної мережі TEN-T.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Ради ЄС.

У відповідь на вплив російської агресії проти України та для забезпечення кращого зв’язку з ключовими сусідніми країнами новий регламент розширює чотири європейські транспортні коридори мережі TEN-T до України та Молдови, водночас зменшуючи рівень транскордонного сполучення з росією і білоруссю. 

"Новий закон має на меті побудувати надійну, безперебійну та високоякісну транспортну мережу, яка забезпечує стале сполучення по всій Європі без фізичних перебоїв, вузьких місць і відсутніх зв’язків", - йдеться в повідомленні.

Приєднання нових українських маршрутів дозволить залучити фінансування Євросоюзу, зокрема грантів Єврокомісії в рамках інструменту CEF Connecting Europe Facility, що фінансує інфраструктурні проєкти, спрямовані на розвиток Транс'європейської транспортної мережі.

Після ухвалення законодавчий акт буде підписаний президентами Ради та Європейського парламенту перед публікацією в офіційному журналі ЄС найближчими тижнями. Переглянуте положення набуде чинності через двадцять днів після цієї публікації.