До списку санкцій Великої Британії включено російські компанії ТОВ "Мурманськ СПГ" (входить до "НОВАТЕК" та реалізує проєкт з будівництва СПГ-заводу в Мурманській області), ТОВ "Сучасний морський арктичний транспорт СПГ" (СП "НОВАТЕКу" та "Совкомфлоту", яке виконує функцію власника та оператора флоту танкерів-газовозів для забезпечення проєкту "Арктик СПГ 2", а також інших поточних та перспективних проєктів "НОВАТЕКу") ​​та "НОВАТЕК Мурманськ" (колишня "Кольська верф").

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс.

Також у цьому списку тепер "РусХімАльянс" (на паритетній основі належить "Газпрому" та "Русгазвидобуванню", один з операторів проєкту будівництва комплексу з переробки та зрідження газу в Усть-Лузі).

Усі ці компанії з лютого поточного року перебувають у списку санкцій США.

Нагадаємо, в травні 2024 року Сполучені Штати запровадили пакет санкцій стосовно понад 280 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з росією. Зокрема, мова про чотири судноплавні компанії, які дотичні до реалізації проєкту Arctic LNG 2 ("Арктик СПГ 2").

США також наклали санкції на компанії, які працювали над розвитком майбутнього енергетичного виробництва та експортних потужностей росії. Зокрема, це два оператори суден, які беруть участь у транспортуванні вузькоспеціалізованих модулів СПГ, та дві російські компанії з морської логістики.