Європейський Союз пропонує запровадити санкції проти російської судноплавної компанії "Совкомфлот", що спеціалізується на перевезенні вуглеводнів.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, про це інформує Bloomberg з посиланням на відповідний документ, який є у розпорядження агентства.

ЄС слідом за США пропонує накласти санкції на "Совкомфлот" та 14 нафтових танкерів, пов'язаних з цією компанією, з метою скорочення обсягів продажу нафти країною-агресором.

Європейський Союз також пропонує накласти санкції на 13 суден, які займаються транспортуванням товарів, що використовуються в секторі оборони і безпеки, а також транспортуванням нафти і нафтопродуктів або сприяють розширенню російського енергетичного сектору.

Можливі санкції ЄС потребуватимуть схвалення всіма країнами-членами спільноти.

"Совкомфлот" - найбільша судноплавна компанія рф. Навесні 2022 року на тлі антивоєнних санкцій у компанії виникли певні складнощі з розрахунками з західними кредиторами, для чого довелося продати декілька суден.

В перші дні 2024 року "Совкомфлот" здійснив масове переведення свого флоту під прапор Габону з ліберійського реєстру, аби продовжувати уникати санкцій.

В 2023 році "Совкомфлот" перевіз близько 75 млн т вуглеводнів. Що приблизно відповідає рівню 2022 року. Постачання здійснювалися переважно в Китай, країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Середземномор'я та Латинської Америки.