У румунському місті Орадя в районі залізничної станції Єпископія-Біхор на 7 місців раніше запланованого терміну введено в експлуатацію мультимодальний термінал.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Цей проект реалізований за фінансової підтримки в рамках програми Європейської комісії Large Infrastructure Operational Programme (LIOP) та націлений на забезпечення ефективного та стійкого транспортного сполучення Румунії із Західною Європою.

Новий інфраструктурний об'єкт відіграватиме важливу роль в оптимізації ланцюгів поставок, у тому числі щодо зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище за рахунок більшого залучення до перевізного процесу залізничного транспорту.

На території терміналу є два вантажно-розвантажувальні шляхи довжиною по 700 м. Термінал обладнаний шлагбаумами та відеокамерами з функцією розпізнавання автомобільних реєстраційних номерів.

На початковому етапі термінал відправляє чотири поїзди на тиждень, надалі планується збільшити їхню частоту. У перспективі намічено збудувати підстанцію потужністю 1 МВт для зарядки електричних вантажних автомобілів.

Розташований неподалік Трансільванського шосе та автомагістралі Орадя-Арад, новий термінал сприятиме розвитку Ораді як ключового логістичного центру в ланцюзі перевезень вантажів на північному заході Румунії. Ефективність цього логістичного центру ще більше зросте після електрифікації залізниці Клуж-Напока - Орадя - Єпископія-Біхор.