В огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну від 6 червня йдеться, що українські удари по поромній переправі росіян в окупованому Криму біля Керчі серйозно ускладнили їм логістику, зокрема військового призначення.

"Пороми майже точно були основним способом залізничного перевезення російського пального та боєприпасів до Криму, з огляду на суворі заходи безпеки на Керченському мосту", - йдеться в огляді.

Аналітики відомства зазначають, що цей удар створив тимчасові перебої у логістиці для потреб російської армії та, можливо, також постачання пального до Криму.

"Росії доведеться якнайшвидше замінити залізничний пором, що, ймовірно, вплине на її ширші логістичні операції у морі, або ж їй доведеться ризикувати послабленням заходів безпеки і використовувати залізничний міст для перевезення пального і вибухонебезпечних вантажів. Удар по поромних переправах і подальший удар по нафтобазі неподалік знову підсвітлює вразливість Керченської протоки, попри значні інвестиції рф у заходи безпеки та ППО", - підсумували в відомстві.