Спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою ударних морських дронів Magura V5 знищив швидкісні транспортно-десантні КС-701 "Тунец". 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію ГУР МО України.

"30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад  держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму", - йдеться в повідомленні.  

Зазначається, що спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24.  

"З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази підіймали в небо бойову авіацію, зокрема - літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8.  Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати. Утім нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання", - додали в відомстві.

Внаслідок удару було знищено два катери росії - за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 "Тунец". 

"Тунець" - дизельний катер з алюмінієвим корпусом, який, залежно від модифікації, призначений для роз'їзних робіт або патрульних поїздок. Довжина – 8,8 м, ширина - 2,5 м, пасажиромісткість - до шести осіб. Такі катери здебільшого є у власності російських прикордонників та МНС.