Пасажирський оператор c2c, що належить італійській компанії Trenitalia, та Alstom уклали контракт на ремонт 74 електропоїздів серії 357 сімейства Electrostar, що експлуатуються на маршруті, який сполучає столицю Британії з її східними передмістями.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вартість контракту складає 10,3 млн євро.

Роботи будуть проводитися в депо Ілфорд, що належить Alstom, розташованому в східній частині Лондона.

Чотиривагонні поїзди серії 357 були побудовані з 1999 по 2002 року компанією Adtranz, що увійшла до складу Bombardier Transportation, яка, у свою чергу, у 2021 році була придбана Alstom.

Поїзди орендовані у лізингових компаній Angel Trains та Porterbrook. Пробіг кожного з них з часу введення в експлуатацію досяг приблизно 3,2 млн км.

Контракт передбачає ремонт компонентів кузовів та інших металевих конструкцій вагонів, що зазнали корозії, включаючи повне фарбування.

Роботи буде виконано протягом 24 місяців. Для їх проведення потрібно додатково приблизно 25 фахівців.

До постачання необхідних запасних частин та матеріалів планується залучити кілька малих та середніх британських підприємств. Матеріали, що використовуються при ремонті, зокрема фарби, повинні відповідати прийнятим компанією Alstom нормам безпеки для ремонтного та експлуатаційного персоналу, пасажирів та навколишнього середовища.