Повені у бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Сул повністю зупинили роботу трьох портів, а також майже всі логістичні операції.

Про це пише ЦТС з посиланням на Splash.

Порти Порту-Алегрі, Ріо-Гранде та Трамандай були повністю закриті. Міжнародний аеропорт Сальгадо Фільо в Порту-Алегрі також затоплений. Всі розвантажувальні та навантажувальні роботи в портах припинено, а всі рейси скасовані.

Також припинено транспортне сполучення та постачання енергоносіїв.

Зливи також спричинили прорив греблі гідроелектростанції потужністю 14 МВт 14 Джульо на річці Антас. Енергогенеруюча компанія Companhia Energetica Rio das Antas, яка керує станцією, 1 травня реалізувала план екстреної евакуації.

Бразильський виробник сталі Gerdau призупинив свою роботу на двох заводах, доки не зможе забезпечити захист і безпеку людей, а логістична компанія Rumo частково перервала роботу і заявила, що збитки, завдані активам, все ще належним чином вимірюються.

Нафтохімічний гігант Braskem закрив свої потужності на нафтохімічному комплексі Тріунфо.

Більша частина Ріу-Гранді-ду-Сул страждає від постійних опадів , що почалися 27 квітня. У деяких регіонах обсяги опадів перевищили 300 міліметрів менш ніж за тиждень. Наприклад, у муніципалітеті Бенту-Гонсалвес об'єм сягнув 543,4 міліметра.

Всього за три дні в Порту-Алегрі випало 258,6 міліметра опадів. Цей показник відповідає більш ніж двомісячним дощам у порівнянні з нормою для квітня та травня.