Єврокомісія запропонувала ввести обмеження щодо 11 суден, які сприяють здатності росії вести її повномасштабну війну проти України.

Про це пише ЦТС з посиланням на Bloomberg.

Якщо держави-члени схвалять запропоновані обмеження, то для суден буде закритий доступ до портів ЄС і якірних зон, а також ускладниться логістика з експлуатації суден.

Серед суден, які потраплять під санкції, чотири паливні танкери, два танкери для нафти, два газосховища, які використовують в проєкті ПАТ "Новатек" з перевалки зрідженого газу на півострові Камчатка, і вантажне судно. 

Одним з суден є танкер під назвою Andromeda Star, який зазнав аварії під час перебування в Балтійському морі, та у якого виявили недійсну європейську страховку.

Ці пропозиції є частиною зусиль ЄС для припинення здатності рф обходити обмеження ціни на російську нафту за допомогою використання "тіньового флоту". 

Згідно з проєктом, заборона стосуватиметься страхування та технічної допомоги. Європейським провайдерам також буде заборонено здійснювати перевантаження товарів з судна на судно.