Федерація роботодавців транспорту України (ФРТУ) виступила із заявою, у якій закликала владу і керівництво транспортної галузі запобігти спробам впливу на роботу еЧерги.

"еЧерга, по сутi, є революцiйною послугою i вже сьогоднi вона показала свою ефективнiсть. Понад 900 тисяч перетинiв кордону за онлайн-записом, але головне - мiнiмiзованi ризики провести когось поза чергою. Bci данi про черги на вантажних пунктах пропуску вже майже рiк доступнi онлайн. В режимi онлайн сьогоднi можна побачити не лише статистику перетину кордону, а якi вантажiвки заїжджають на пункт пропуску, їxнi номери, час реєстрацiї в чергу та порядковий номер. Разом з тим, еЧерга для перетину кордону постiйно вдосконалюється", - йдеться у заяві ФРТУ.

У Федерації зазначили, що разом з тим виступають за новi змiни до системи, аби вона була якомога зручнiшою для перевiзника.

"Але в жодному разi не може йтися про скасування системи. Ми наголошуемо, що еЧерга дозволяє перевiзнику планувати свою дiяльнiсть, особливо коли ситуацiя з кордонами залишається нестабiльною. Для подальшої ефективної роботи необхiдно вдосконалювати цю систему та впроваджувати додатковi (окремi) смуги на пунктах перетину кордону", -  зазначили у ФРТУ.