Третя атака на Кримський міст, що незаконно побудований росією, є неминучою.

Як передає ЦТС, до таких висновків дійшла журналісти британської The Guаrdian.

У публікації видання говориться, що невідомо, чи буде вдалою будь-яка українська спроба атаки на міст, і є серйозні сумніви щодо здатності українських сил провести спецоперацію проти такої добре захищеної та очевидної цілі. Адже росія вжила масштабних заходів для захисту мосту, посиливши протиповітряну оборону та розгорнувши "баржі-мішені" як приманки для керованих ракет, та встановивши бонові загородження від морських дронів.

Проте, спираючись на нібито джерела в ГУР, The Guаrdian стверджує про наміри української розвідки вивести міст з ладу в поточному році. "Ми зробимо це в першій половині 2024 року", - сказав виданню один з посадовців, додавши, що Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки, вже має "більшість засобів для реалізації цієї мети". Він дотримувався плану щодо "мінімізації" військово-морської присутності росії в Чорному морі.

Нагадаємо, на початку березня спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 атакував патрульний корабель Чорноморського Флоту рф "Сергєй Котов". Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проекту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

14 лютого Збройні Сили України спільно з підрозділами ГУР МО знищили великий десантний корабель окупантів "Цезар Куніков". А 1 лютого в Криму знищено російський ракетний катер "Івановєц".

24 березня було завдано удару по великим десантним кораблям "Ямал" і "Азов" в окупованому Севастополі.