Сьогодні Рада директорів A.P. AP Moller-Maersk A/S (APMM) підписала та опублікувала план виведення зі складу групи буксирного бізнесу APMM - Svitzer, про який було оголошено на початку лютого.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Всі акції Svitzer та його дочірніх компаній, а також інших структур, пов'язаних із буксирним бізнесом, будуть акумульовані в новій компанії, Svitzer Group A/S, яку належить заснувати.

Акції Svitzer Group будуть розподілені між акціонерами APMM наступним чином: по 2 акції нової компанії номіналом 10 датських крон на кожну акцію APMM класом A та B номіналом 1000 крон та по одній акції номіналом 10 крон на кожну акцію APMM класом A та B.

Вивід Svitzer зі складу групи підлягає схваленню позачергових загальних зборів акціонерів APMM, які намічено на 26 квітня.

Після завершення процесу виведення Svitzer зі складу APMM акції нової компанії торгуватимуться на біржі Nasdaq у Копенгагені.

Останній день торгів акціями APMM із Svitzer у складі групи – 29 квітня 2024 року, перший день торгівлі на біржі акціями нової компанії Svitzer Group - 1 травня 2024 року.