Уряд Бельгії прийняв рішення про надання додаткових 412 млн євро допомоги Україні, повідомила міністр оборони Людівін Дедондер. Останній пакет включає передачу тральщиків, броньованих машин швидкої допомоги та артилерійських боєприпасів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Вelganewsagency.

Україні будуть передані три мінні тральщики класу Alkmaar - Narcis (M923). Ці тральщики використовуються для знешкодження мін та для берегової охорони. Бельгія організує базову підготовку особового складу у Військово-морській академії, а Нідерланди забезпечать навчання екіпажів.

Міністерство оборони забезпечуватиме технічне обслуговування, щоб переконатися, що вони придатні для плавання та функціонують.

Другий пакет передбачає закупівлю броньованих автомобілів швидкої допомоги, що є спільною ініціативою країн Бенілюксу. Їх модернізують, а потім передадуть Україні. Міноборони також планує спільну закупівлю розвідувальних дронів і надасть майже 300 машин Lynx.

Найбільша частина останнього пакету допомоги - постачання артилерійських боєприпасів на суму 373,1 млн євро. Боєприпаси будуть отримані з власних запасів Міноборони, а також закуплені у різних компаній.

Разом ці ініціативи становлять інвестиції у розмірі 412 млн євро, внаслідок чого фінансова підтримка Бельгії Україні досягла 575,7 млн євро у 2024 році.