Варшавський еропорт Шопена планує придбати сучасні КТ-сканери - пристрої мають полегшити прохід через рамки контролю безпеки. Новиною для пасажирів також буде збільшення ліміту рідин (зараз можна проносити контейнери до 100 мл).

Про це пише ЦТС з посиланням на The Warsaw.

Нові сканери генерують набагато точнішу і чіткішу картину того, що міститься в багажі, який несуть на борт літака, внаслідок чого пасажири матимуть менше зобов'язань під час перевірок безпеки, сказали представники аеропорту.

Завдяки КТ-сканерам зручнішою реєстрація вже стала для туристів в аеропортах Лондона, Мюнхена, Амстердама - з сумок та рюкзаків більше не потрібно виймати ноутбуки, а на борт літака дозволяється взяти власну воду чи косметику обсягом понад 100 мл.

Правила щодо перевезення рідин загальновідомі, але туристи дуже часто викидають пляшку з водою або рідку косметику саме через перевищення лімітів. Після встановлення сканерів цю межу ємностей 100 мл збільшать. Крім того, більше не буде потреби викладати електронне обладнання на стрічку.

"Це буде революційна зміна, але поки що зарано говорити про конкретні терміни впровадження КТ-сканерів в аеропорту Шопена. На даний момент ми перебуваємо на стадії підготовки тендерної документації на закупівлю цих пристроїв", - пояснили представники аеропорту.

Снимок экрана 2024-03-15 140323