Російська вантажна авіакомпанія AirBridgeCargo (належить засновнику авіагрупи "Волга-Дніпро" Олексію Ісайкіну) повернула перший Boeing 747 його китайському власнику лізингодавцю BOCA (Bank of China Aviation), пише ЦТС.

Літак із реєстраційним номером VP-BIN вилетів із міжнародного аеропорту Шереметьєво до Шанхаю.

Близьке до компанії джерело зазначає, що тому самому лізингодавцю заплановано повернути і другий борт Boeing 747, з номером VQ-BFU. 

AirBridgeCargo раніше експлуатувала три Boeing, орендовані у BOCA. Один із них лізингодавець повернув собі ще 2022 року на тлі санкцій: літак станом на березень перебував у Гонконгу.

Через неповернення двох бортів, що залишилися, лісор у 2023 році подав на авіакомпанію до суду Нью-Йорка і виграв позов. AirBridgeCargo зобов'язали виплатити 406 млн доларів. 

Ще 2022 року AirBridgeCargo обговорювала передачу Boeing 747 у лізинг Etihad Airways. Планувалося організувати в ОАЕ спільне підприємство з Etihad та продовжити вантажоперевезення на наявному парку. Але угода не відбулася, тому що влітку того ж року Британія запровадила персональні санкції проти Ісайкіна.