Міністр транспорту та стійкої мобільності Іспанії Хосе Антоніо Кансано оголосив про досягнення угоди з владою Канарських островів щодо створення робочої групи, яка проаналізує економічну доцільність будівництва залізниць на двох островах - Тенеріфе та Гран-Канарія.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Представники Канарських островів винесли на обговорення, зокрема, проекти рейкових систем, які з'єднають столиці Гран-Канарії та Тенеріфе з відповідними аеропортами, сприятимуть стійкій мобільності на островах, одночасно вирішуючи завдання Іспанії щодо декарбонізації транспортної галузі.

Зокрема, на острові Гран-Канарія розробили плани будівництва залізниці колії 1688 мм завдовжки 57 км від адміністративного центру Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія через аеропорт до курортного району Мелонерас.

Проект ще у період 2009-2018 років отримав фінансову підтримку у сумі 22,4 млн євро з місцевих та федеральних джерел. Однак надалі жодного прогресу щодо проведення тендеру та подальших будівельних робіт не спостерігалося. Причинами називалися труднощі, пов'язані з отриманням фінансових коштів у розмірі 1,65 млрд євро, необхідних, за оцінками 2019 року, на будівництво лінії.