За тиждень обсяг вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси зріс до на 40 одиниць, йшлося під час наради представників АТ "Укрзалізниця" і учасників аграрного ринку.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Наразі у портах Великої Одеси щодоби вивантажується 1403 вагони із зерновими вантажами. За тиждень показник зріс на 40 одиниць.

Також побільшало вагонів із зерном, що рухаються у напрямку портів Великої Одеси, - з 7140 до 7752 одиниць. Зростання за тиждень становить 623 вагони.

Водночас черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл скоротилася на 20 одиниць, до 437 вагонів.

Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл наразі становить 119 одиниць. За тиждень показник скоротився на чотири вагони на добу.

Несуттєво змінилися показники передачі через західні прикордонні переходи. Так, передача зерна до Словаччини зросла на 1,5 вагона на добу (до 57,2 одиниць).

Через українсько-угорський кордон щодоби прямує 40,7 вагона із зерном на добу. Це майже на один вагон більше, ніж тиждень тому.

На 0,5 вагона зросла передача зерна до Румунії. Наразі середньодобовий показник становить 91,5 одиниць.

Скорочення передачі спостерігається лише на українсько-польському кордоні. Порівняно з минулим тижнем показник скоротився на 1,4 вагона на добу - до 93,5 одиниць.