Представники КП "Центр організації дорожнього руху" підписали Меморандум про співпрацю у сфері транспорту та трансформації мобільності з Гамбурзьким транспортним союзом, повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА, пише ЦТС.

"Цей Меморандум є новим кроком у стратегічному партнерстві Києва та Гамбурга в межах "Угоди заради солідарності та майбутнього", підписаним у 2022 році мером Києва Віталієм Кличком та Першим бургомістром Гамбурга Петером Ченчером, який засвідчує всеохоплюючу підтримку України з боку німецького народу та уряду", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "Центр організації дорожнього руху" є спеціалізованим підприємством, що має досвід у розвитку організації та безпеки дорожнього руху.

"Вивчення фахівцями нашого підприємства європейського досвіду, і конкретно Німеччини, дасть змогу оптимізувати нашу роботу при проектуванні схем організації дорожнього руху, впровадженні ефективного світлофорного регулювання та засобів заспокоєння руху", - зазначив директор КП "Центр організації дорожнього руху" Олександр Міщенко.

За його словами, німецькі партнери добре знають, що Київ є одним із найважливіших логістичних центрів в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, тому розуміють важливість подальшої спільної роботи та підтримки столиці.

Меморандум передбачає обмін практичним досвідом і напрацюваннями у: плануванні та регулюванні дорожнього руху, включаючи оперативне управління і технічне обслуговування світлофорних систем; пріоритизації громадського транспорту при світлофорному регулюванні; інтегрованій координації будівельного майданчика та управління програмою; цифровізації управління маршрутами; розробці загальноміської стратегії пішохідного та велосипедного руху; поліпшенні роботи громадського транспорту для забезпечення безпечного доступу до транспорту, включаючи цифрові застосунки; плануванні сталої міської мобільності.