У роботі сайтів "Укрпошти", "Укртрансбезпеки", системи "Шлях" та "Нафтогазу" стався масовий збій, повідомляється на сайтах установ, пише ЦТС.

Ймовірно, ці об'єкти перебувають під хакерською атакою. Фахівці намагаються визначити проблему.

"До уваги міжнародних автомобільних перевізників та водіїв. Через технічний збій роботи дата центру тимчасово відсутній доступ до системи "Шлях" та офіційного сайту "Укртрансбезпеки". Технічний відділ вже розв'язує проблему. Система відновить роботу найближчим часом. Вибачте за незручності. Про відновлення входу до системи "Шлях" повідомимо", - йдеться у повідомленні "Укртрансбезпеки". 

В IT-системах "Укрпошти" також стався технічний збій. Спеціалісти працюють над відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час. 

"У відділеннях зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться згодом", - наголошується у повідомленні. 

Газопостачальну компанію "Нафтогаз" 25 січня атакували хакери. Масштабну кібератаку спрямували на один із дата-центрів. Наразі вебсайти та кол-центр не працюють.

"Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовують наші компанії. Наразі вебсайти та кол-центр не працюють. Про строки відновлення сервісів повідомимо додатково", - повідомляли в компанії "Нафтогаз".