Оператор міського рейкового транспорту Гонконгу MTR оголосив про введення в обіг на лінії Island метрополітену з 28 січня 2024 року нових восьмивагонних поїздів, які замінять рухомий склад першого покоління, який використовується з моменту відкриття лінії у 1985 році.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Island стане другою за рахунком лінією після Kwun Tong з поїздами нового покоління, що відрізняються вищим рівнем комфорту та надійністю в експлуатації. У 2023 році вони успішно пройшли всі випробування.

Контракт на постачання 93 поїздів вартістю 768,9 млн доларів було укладено з компанією CSR Qingdao Sifang (нині входить до складу корпорації CRRC) у 2015 році. На лінії Kwun Tong перші з поїздів, що прибули, введені в експлуатацію в листопаді 2022 року. На даний момент в експлуатації 13 нових складів.

Надалі планується замінити існуючий парк рухомого складу та інших лініях - Tsuen Wan і Tseung Kwan O.

Нові поїзди відрізняються цілою низкою зручностей, у тому числі вільнішими зонами для розміщення пасажирів, наявністю додаткових поручнів у салоні, сидінь зі спинками ергономічного дизайну.

Салони оснащені динамічними картами маршруту. Спеціальне обладнання дозволяє здійснювати в режимі реального часу моніторинг стану рухомого складу, а аналіз великих даних спрощує проведення його планово-попереджувального обслуговування.