У Києві перейменували 10 міських об’єктів залізничного транспорту. Таке рішення підтримали депутати на пленарному засіданні Київської міської ради, повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Як пише ЦТС, про це повідомили у КМДА.

Зокрема, перейменовано одну залізничну станцію і вісім залізничних платформ, а також присвоєна назва залізничному мосту через річки Дніпро і Десенка.

Як зазначив Руслан Кандибор, таке рішення ухвалили для більш точної відповідності назв топоніміці столиці та полегшення навігації історичними районами міста.

Зокрема, Київрада перейменувала: залізничну станцію "Київ-Дніпровський" на залізничну станцію "Микільська Слобідка"; зупинкову платформу "Рубежівський" на зупинкову платформу "Берестейська"; зупинкову платформу "Зеніт" на зупинкову платформу "Куренівка"; зупинкову платформу "Лівий Берег" на зупинкову платформу "Березняки"; зупинкову платформу "Троєщина-2" на зупинкову платформу "Райдужний"; зупинкову платформу "Троєщина" на зупинкову платформу "Воскресенка"; зупинкову платформу "Київська-Русанівка" на зупинкову платформу "Русанівка"; зупинкову платформу "Північна" станції "Київ-Пасажирський" на зупинкову платформу "Вокзальна"; зупинкову платформу "Вишгородська" на зупинкову платформу "Пріорка".

Крім того, залізничному мосту через річки Дніпро і Десенка було присвоєно назву "Рибальський залізничний міст".