Maersk і Hapag-Lloyd підписали угоду про довгострокове операційне співробітництво, яке отримало назву Gemini Cooperation ("Співпраця близнюків").

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Maersk.

Співпраця розпочнеться у лютому 2025 року. Мета полягає в тому, щоб створити гнучку, взаємопов'язану та надійну океанську мережу.

У рамках угоди альянс Hapag-Lloyd та Maersk спільно оперуватимуть 290 суднами сумарною місткістю 3,4 млн TEU, з яких 60% надасть Maersk, а 40% - Hapag-Lloyd.

Для того, щоб приєднатися до альянсу Gemini Cooperation, Hapag-Lloyd наприкінці січня 2025 року вийде з союзу THE Alliance, до якого також входять Ocean Network Express (ONE), HMM і Yang Ming. Альянс 2M, між Maersk та MSC, припинить свою дію також у січні 2025 року.

"Протягом 2024 року Maersk і Hapag-Lloyd ретельно спланують перехід від своїх чинних альянсів до нової операційної співпраці. Обслуговування клієнтів продовжуватиметься відповідно до існуючих угод. Більш докладну інформацію про Gemini Cooperation, включаючи новий розклад, буде оголошено пізніше", - уточнили в Maersk.

Зазначається, що в рамках угоди обидві компанії поставили собі амбітну мету з початку спільної роботи забезпечити надійність розкладу більш ніж на 90%.

"Крім підвищення якості обслуговування, клієнти також виграють від скорочення часу транзиту багатьма великими коридорами від порту до порту і доступу до деяких із ключових хабів, пов'язаних між собою", - підкреслили в Maersk.