Залізниці Німеччини (Deutsche Bahn) ввели в експлуатацію депо для поїздів ICE 4 у Котбусі - місті на південному сході Німеччини неподалік кордону з Польщею. Перший цех депо був збудований у рекордні терміни - менш ніж за 20 місяців з моменту закладки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Основний цех довжиною майже 450 м розрахований на виконання важких видів ремонту поїздів ICE 4, які передбачають заміну таких компонентів, як тягові двигуни або візки.

На першому етапі в депо відкрито 450 робочих місць, до 2026 їх кількість збільшиться до 1200.

На кожному з двох колій цеху можуть розміститися один 13-вагонний поїзд довжиною 374 м або два семивагонні довжиною по 200 м.

В інших депо DB при виконанні технічного обслуговування та ремонту довгі поїзди доводиться розділяти.

Ще один цех із чотирма шляхами знаходиться на етапі будівництва, його запуск заплановано на 2026 рік.

Депо в Котбусі стало найсучаснішим та високоавтоматизованим у Німеччині. Його обладнання, розроблене зокрема фахівцями DB, дозволяє значно прискорити ремонтні роботи.

Зокрема, передбачено спеціальну установку для демонтажу та переміщення з-під вагонів у поперечній площині візків для їх подальшого обслуговування.

Окремі деталі та компоненти ідентифікуються за допомогою спеціальних програмних програм, працівники депо можуть скористатися окулярами віртуальної реальності для отримання консультацій фахівців інших підрозділів DB під час виконання ремонтних робіт.