В обласному центрі Волині внесли зміни до програми розвитку громадського транспорту Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки. Зміни передбачають оновлення контактної мережі та купівлю 30 тролейбусів, 6 з яких матимуть автономний хід.

Як пише ЦТС, про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Ухвалене рішення передбачає купівлю тролейбусів в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком, Міністерством інфраструктури України та Міністерством фінансів України проєкту "Міський громадський транспорт України ІІ".

Також зміни до програми розвитку громадського транспорту передбачають оновлення контактної мережі міста шляхом будівництва тролейбусної лінії, яка з’єднає мікрорайон підшипникового заводу з вулицею Львівською, а також модернізацію існуючих ліній та реконструкцію поворотних стрілок.

"Зазначені заходи дозволять замінити автобуси з малою та середньою пасажиромісткістю електротранспортом, оновити існуючі тролейбуси, в яких завершився нормативний термін експлуатації, скоротити викиди вуглекислого газу та інших хімічних сполук, розвантажити центральну частину міста від автобусів з двигунами внутрішнього згорання, оптимізувати графіки руху та тролейбусні маршрути", - йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, ЦТС писав, що Луцька міськрада планвала взяти позику у 6,3 млн євро для купівлі 30 нових тролейбусів у рамках оновлення парку громадського електротранспорту.