У Болоньї - адміністративному центрі області Емілія-Романья на півночі Італії створюється сучасна мережа чотирьох ліній трамваю. У грудні 2023 року муніципалітет Болоньї уклав з консорціумом компаній Cooperativa Muratori e Braccianti di Carpi, Alstom Ferroviaria, Amplia та Alstom Transport контракт на спорудження другої лінії трамваю Green (Verde) завдовжки близько 6,9 км.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Цей консорціум з травня 2023 року веде будівництво першої лінії Red (Rossa) протяжністю 16,5 км, що має спільну з лінією Green ділянку довжиною 1,2 км з трьома зупинками.

Вартість нового контракту становить 272,2 млн євро, будівництво інфраструктури обійдеться в 173 млн, на придбання вагонів трамвая буде направлено 58,6 млн євро.

Очікується, що будівельні роботи розпочнуться навесні 2024 року. Проект реалізується в рамках національного плану відновлення та сталого розвитку (PNRR) Європейського союзу, завершити його необхідно до червня 2026 року.

Поблизу північної кінцевої зупинки лінії Green планується облаштувати трамвайне депо, а також зупинку приміських автобусів.