В метрополітені Києва в п'ятницю, 8 грудня, зупинили рух поїздів метро між станціями "Деміївська" та "Теремки", оскільки відбулася розгерметизація тунелю та вода пішла на рейки, пише ЦТС.

Також повідомляється, що на станцію "Либідська" перестали пускати людей. А на зупинках громадського транспорту вже збирається юрба.

В КМДА повідомляють, що дублюючі маршрути наземного транспорту запрацюють орієнтовно протягом двох годин.

74e6609267fe80c29e61c7b9ca0407ab9417115b

Нагадаємо, сьогодні зранку, 8 грудня в КМДА казали, що рух поїздів на відрізку між "Либідською" та "Деміївською" буде зупинено 9 грудня. У Київському метрополітені наголосили, що зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро - вимушений крок для уникнення в подальшому позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.

"Так, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Слід зазначити, що перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу", - йдеться в повідомленні.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі.