Американський автовиробник Tesla почав продаж електропікапа Cybertruck у США. Про це заявив засновник та гендиректор компанії Ілон Маск 30 листопада під час заходу на заводі в Остіні (штат Техас).

Про це пише ЦТС з посиланням на Forbes.

За даними на сайті автовиробника, ціна на найдешевший задньопривідний електропікап, який буде доступний з 2025 року, становить 60 990 доларів. Що значно більше за обіцяні Маском у 2019 році 39 900 доларів.

6f688e6530c868c6ab26dac79bfa203a

Конкретні дати початку постачання електропікапів Маск не уточнив. Минулого тижня мільярдер написав на своїй сторінці в соцмережі X, що Cybertruck вже на шляху до магазинів Tesla у Північній Америці. 

Електропікап Cybertruck з футуристичним дизайном був представлений ще в 2019 році. Тоді Маск заявляв, що модель буде запущена у виробництво протягом кількох років. У липні цього року Tesla повідомила, що на підприємстві в Техасі було зібрано перший Cybertruck.

Компанія запевняє, що електропікап здатен перевозити понад 1,5 т вантажів, розганятися до 96 км/год за 2,9 секунди і проїжджати до 800 км на одному заряді батареї.

Tesla раніше заявляла, що отримала понад 1 млн попередніх замовлень на Cybertruck.

У жовтні цього року у зверненні до акціонерів Маск заявив, що Tesla розпочала пілотне виробництво Cybertruck у Техасі й розраховує відвантажити перші автомобілі до кінця року.