Нідерландський оператор міжнародних та високошвидкісних повідомлень NS International оголосив про зупинення руху поїздів Eurostar між Нідерландами та Лондоном на 6 місяців, приблизно з червня 2024 по січень 2025 року, у зв'язку з реконструкцією Центрального вокзалу Амстердама.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Таке рішення було ухвалено після проведення спільного дослідження Міністерством інфраструктури та водного господарства Нідерландів з операторами ProRail, NS та Eurostar.

Сторони дійшли висновку про неможливість організації безпересадкового сполучення між Нідерландами та Великою Британією в період проведення робіт на Центральному вокзалі Амстердама.

У цей час пасажирам Eurostar, що прямують з Амстердама та Роттердама до Лондона, доведеться робити одну пересадку в Брюсселі.

Проект реконструкції вокзалу передбачає знесення павільйону на платформі 15, який використовувався для проведення паспортного контролю пасажирів, що прямують до Британії, а також будівництво нового терміналу, розташованого нижче за рівень станційних платформ.

Завершити його планується до січня 2025 року, що дозволить залучити ще більшу кількість пасажирів у сполученні між Нідерландами та Британією.

Низка туроператорів вже заявила, що скасування поїздів Eurostar у сполученні Амстердам-Лондон призведе до організації 21 додаткового авіарейсу між цими містами.