Вперше в Україні "Укрпошта" впровадила електронну марку - сервіс для рекомендованих листів. Цю марку тепер можна замовити, завантажити та роздрукувати на звичайному принтері вдома чи в офісі всього за кілька хвилин.

Як заявляють в УП, використання нового знака поштової оплати має низку переваг, адже тепер відправнику не потрібно зайвий раз приходити у відділення "Укрпошти", щоб купити марки, та витрачати час на оформлення відправлень.

Послуга електронної марки буде цікавою перш за все для юридичних осіб, які відправляють кореспонденцію у великих обсягах.

Наразі електронна марка доступна для рекомендованих листів, а у 2024 році скористатися послугою зможуть українці, які відправлятимуть прості листи.

Електронна марка - це знак поштової оплати, що у вигляді QR-коду наноситься на листи, поштові картки, містить інформацію про індекс одержувача, дату створення поштового відправлення, вагу, номер відправлення та підтверджує оплату послуг поштового зв’язку. Електронна марка широко використовується в сучасних поштах світу: у Великобританії, США, Німеччині, Ірландії та ін.

дж