Росіяни розпочали будівництво залізниці, яка має з’єднати Ростов-на-Дону та окупований Крим. За задумом агресора, колія проходитиме тимчасово захопленою територією Запорізької області.

Як передає ЦТС, про це пише Rail.insider з посиланням на Цензор, наводячи слова так званого "губернатора" окупованої частини Запорізької області Є. Балицького.

"Другий проект, будівництво якого вже розпочато з боку Донецька, це залізниця, яка проходитиме від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь. Цей проект вже розпочато. Якимівка нижче Мелітополя, на південний захід розташована, якраз залізничний вузол, з якого піде будівництво. Побудувавши залізничну гілку, хоча б одну колію, без електричної тяги, нехай вона буде тепловозною, але ми вирішимо завдання військових", - заявив ставленик російських окупантів.

Передбачається, що цією магістраллю росіяни вивозитимуть з тимчасово окупованих територій зерно, руду, металобрухт та вугілля та багато іншого.

Раніше повідомлялося, що окупанти будують 60 км нової залізничної колії між діючими залізничними шляхами у Волноваському та Старобешівському районах Донецької області. Реалізація цього плану дозволить швидше доставляти боєприпаси, підкріплення, важку техніку та озброєння з росії до Волновахи, яка є вузловою станцією і має пряме сполучення з Токмаком через Пологи та Кам’янку - ключовими населеними пунктами окупованої частини Запорізької області. Через Волноваху проходить також залізничний шлях від Маріупольського морського порту до Донецька.