Влада Іспанії розглядає можливість заборони коротких внутрішніх авіарейсів та їх заміну швидкісними потягами.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Ця ідея передбачає скасування внутрішніх рейсів, де є альтернатива поїздки залізницею, яка займає менше двох з половиною годин.

Йлеться, зокрема про авіарейси з таких міст як Барселона, Валенсія, Аліканте та Севілья, до Мадрида. Ці маршрути зараз обслуговують Iberia Аirlines, Vueling і Air Europa.

Іспанський залізничний оператор Renfe заявив, що готовий до збільшення попиту на пасажирські перевезення. Там запевняють, що мають достатню кількість високошвидкісних поїздів, щоб забезпечити перевезення між Мадридом та згаданими містами.

Для інших внутрішніх авіарейсів, таких як Барселона-Севілья, поїздка залізницею займає більше п’яти годин, тобто плани на них не вплинуть.

Неурядові організації та учасники кампаній стурбовані тим, що зусилля Іспанії будуть такими ж неефективними, як і зусилля Франції з обмеження викидів парникових газів на короткомагістральних рейсах. Французьке рішення схвалили минулого року, але воно стосується лише трьох маршрутів: рейсів між аеропортом Париж-Орлі та Бордо, Нантом і Ліоном. Європейська комісія заявила, що такі правила можуть набути чинності лише за наявності справжніх залізничних альтернатив для того самого маршруту, тобто кілька прямих сполучень в обидва боки щодня.