У Ризькому міжнародному аеропорту за дев'ять місяців 2023 року обслужили 5,05 млн пасажирів, що на 28% більше, ніж за аналогічний період роком ранішепише ЦТС.

У вересні цього року послугами аеропорту скористалися понад 612 тис. пасажирів, що на 14% більше, ніж у відповідному місяці роком раніше.

В аеропорту повідомили, що частка трансферних пасажирів у вересні цього року становила 22%, тоді як у вересні 2022 року частка мандрівників, які використовували Ригу як пересадковий аеропорт, становила 17%.

Крім того, у Ризькому аеропорту зазначили, що у вересні 364 тис. пасажирів вибрали для польотів Латвійську національну авіакомпанію AirBaltic, а 132 тис. пасажирів обслуговувала ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair.

У вересні найбільший попит мали польоти до пунктів призначення літнього відпочинку в середземноморському регіоні та на Балканах, а також до Сполученого Королівства.

У вересні аеропорт обслужив 5,7 тис. польотів.

Планується, що загальна кількість пасажирів в аеропорту Рига у 2023 році сягне 6,65 млн, зазначають представники аеропорту.

Минулого року в аеропорту Рига обслужили 5,381 млн пасажирів, що у 2,3 рази більше, ніж роком раніше, коли обслужили 2,353 млн пасажирів.