В муніципалітеті Тяньцзінь зданий в експлуатацію найбільший збудований у Північному Китаї контейнеровоз MSC Giusy місткістю понад 16,5 тис. TEU,

Про це пише ЦТС з посиланням на CCTV Video News Agency.

Судно стало першим контейнеровозом, побудованим на Тяньцзіньській базі Далянського суднобудівного підприємства, дочірньому підприємстві Китайської державної суднобудівної корпорації з моменту її введення в експлуатацію наприкінці 2021 року.

Загальна довжина судна становить понад 366 м, ширина - понад 51 м, висота борту - понад 30,2 м. Проектна осадка судна становить 14,5 м, запас ходу - 22,5 тис. морських миль.

На судні можна перевозити різні вантажі, які потребують особливих умов зберігання, такі як продукти харчування, сільськогосподарська продукція та медикаменти.

Зазначається, що цей тип судна є найбільшим контейнеровозом типу Panamax, побудованим на Тяньцзіньській базі Далянського суднобудівного заводу. Він відповідає найсучаснішим стандартам захисту навколишнього середовища та викидам вуглекислого газу.

Судно використовуватиметься на маршрутах між Китаєм та США.

В даний час Тяньцзінь має в розпорядженні найбільшу суднобудівну базу на півночі Китаю, де в основному будуються великі нафтоналивні танкери, великотоннажні контейнеровози і балкери.