Компанія Cepsa, провідний постачальник бункерного палива в Іспанії, здійснила найбільше на сьогоднішній день постачання біопалива другого покоління в порту Барселона.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Як повідомили в компанії, паливом із використаної харчової олії було заправлено 350-метровий контейнеровоз Hapag-Lloyd, який обслуговує лінії судноплавної компанії в Середземному морі.

За оцінками компанії, біодизельне паливо, що містить на 24% екологічний компонент, дозволить запобігти викиду 2,8 тис. тонн CO2.

Cepsa здійснює свою діяльність у більш ніж 60 іспанських портах. Компанія може постачати екологічно чисте паливо баржами до порту Барселона та району Гібралтарської протоки, а також танкерами у всі порти, в яких вона працює.

У компанії вважають, що використання біопалива дозволяє судноплавним компаніям відповідати цілям ініціативи FuelEU Maritime - ключовою частиною пакету Євросоюзу Fit for 55. 

Очікується, що постійне використання таких видів палива зрештою дозволить скоротити викиди парникових газів (ПГ) у судноплавній галузі на 2% у 2025 році, на 6% у 2030 році та на 80% у 2050 році порівняно з 2020 роком.