Французький оператор пасажирських перевезень SNCF Voyageurs планує продовжити термін служби 104 поїздів TGV. Ця програма доповнить такі заходи щодо нарощування провізної спроможності парку високошвидкісного рухомого складу, як замовлення 115 поїздів TGV M для експлуатації під брендом INOUI та збільшення з 38 до 50 одиниць чисельності поїздів бренду OUIGO.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Реалізація програми дозволить збільшити кількість місць у парку на 10-15 % до 2032 року, що необхідно для збільшення частки залізниць над ринком транспортних послуг і освоєння зростаючого попиту перевезення.

В даний час парк TGV складається з 363 одиниць порівняно з 410 у липні 2018 року, але кількість місць при цьому за 5 років збільшено на 10%, зокрема за рахунок двоповерхових вагонів.

Зазвичай термін експлуатації TGV обмежується 40 роками. Запланована програма охоплює 23 двоповерхові поїзди TGV, термін служби яких можна буде продовжити на 10 років. Термін експлуатації решти одноповерхових поїздів збільшиться на період від двох до шести років.

Роботи з оновлення одноповерхових поїздів включатимуть заміну крісел, розеток, матеріалів оздоблення салонів, а також фарбування внутрішніх та зовнішніх поверхонь. Програма продовження терміну служби двоповерхових поїздів орієнтована повне оновлення інтер'єрів вагонів. У всіх випадках ревізії піддадуться всі вузли та системи, відповідальні за безпеку руху.

Бюджет цієї масштабної програми, що попередньо оцінюється SNCF Voyageurs у 1 млрд євро, наприкінці 2023 року погодить правління Національного товариства залізниць Франції.