У метрополітені Києва тривають роботи з перейменування двох станцій метро. Наразі вже замінили назви на всіх інформаційних покажчиках напрямку руху пасажирів і поїздів, а також встановили нові лінійні схеми, що знаходяться над дверима у вагонах.

Як пише ЦТС, про це повідомили у КМДА.

Окрім того, тривають роботи із заміни карти-схеми на інформаційних стендах, які розташовані на платформах станцій. Як зауважують у комунальному підприємстві "Київський метрополітен", значну частину робіт можливо виконувати лише в нічні зміни.

Разом із тим, у вагонах синьої лінії вже звучать нові аудіооголошення з назвою станції "Площа Українських Героїв". Роботи із запису інформації на зеленій лінії наразі тривають.

"Також здійснили й перезапис всіх назв станцій англійською мовою. У цьому допоміг громадянин Великої Британії, який із початку повномасштабного вторгнення приїхав в Україну, де надає гуманітарну допомогу постраждалим регіонам", - зазначили у метрополітені.

Зазначається, що процес перейменування йде до завершення. Однак деякі роботи триватимуть певний час, зокрема виготовлення та встановлення на кожну перейменовану станцію чотирьох комплектів букв для назв. Наразі триває підготовка тендерної документації, яку найближчим часом оприлюднять на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, що рішення про перейменування двох станцій метрополітену ухвалили депутати Київради у травні цього року. Комплексні роботи з перейменування на підприємстві розпочали в липні та тривають досі.