Німецький аеропортовий холдинг Fraport AG, який володіє 25% аеропорту Пулково (Санкт-Петербург), вирішив позбутися цього активу.

Як пише ЦТС з посиланням на Комерсант, доля Fraport оцінється в 111 млн євро. В її придбанні вже висловили зацікавленість всі російські власники аеропортів.

Не дивлячись на критику, Fraport після початку російського вторгнення в Україну не пішов з російського ринку і залишався власником 25% акцій компанії ВВСС, що є оператором аеропорту Пулково. В німецькому холдингу заявляли, що, за умовами концесійного договору, не можуть вийти зі складу акціонерів до 2025 року.

Однак після роздумів та перемовин з потенційними покупцями керівництво Fraport AG все ж вирішило продати свою частку в російському активі.

Відзначимо, що холдинг оперує найбільшим аеропортом Німеччини - у Франкфурті-на Майні. Fraport також володіє контрольними пакетами аеропортів у Лімі (Перу), Анталії (Туреччина), Бургасі та Варні (Болгарія). Крім того, компанія управляє мережами роздрібних магазинів у чотирьох аеропортах США (Балтімор, Бостон, Клівленд та Піттсбург). З 2017 року холдинг контролює 14 аеропортів в Греції.