Консорціум SIF, до складу якого увійшли компанії Alstom і Sofratesa, обраний транспортною адміністрацією Домініканської Республіки (FITRAM) як постачальник автоматизованої монорейкової транспортної системи Innovia для міста Сантьяго-де-лос-Кабальєрос - другого в країні за чисельністю населення.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Планується, що по лінії завдовжки 13 км із 14 станціями перевозитимуть до 20 тис. пасажирів/год у кожному напрямку, що забезпечить надійний транспортний зв'язок між північно-західною та південно-східною частинами міста.

Проект реалізується за фінансової підтримки уряду Франції.

У контракті вартістю близько 500 млн євро частка Alstom становить 370 млн євро. Компанії належить поставити 13 чотиривагонних поїздів Innovia Monorail 300, системи автоматичного керування рухом поїздів по радіоканалу (CBTC) Cityflo 650 з рівнем автоматизації GoA4 і тягового електропостачання Hesop з можливістю повернення в електричну мережу до 99 % енергії рекуперації та контактні рейки.

Alstom відповідає також за системну інтеграцію, випробування та введення монорейкової лінії в експлуатацію.

Даний контракт на постачання системи Innovia Monorail стане першим для Alstom після придбання у 2021 році компанії Bombardier - розробника цієї системи.

Крім того, монорейкова лінія в Сантьяго-де-лос-Кабальєросі стане першою подібною системою в Карибському регіоні.