Зранку 24 серпня в тимчасово анексованому Криму відбувся бій за участю плавальних засобів та авіації - українські військові здійснили висадку в межах спецоперації.

Як пише ЦТС, інформацію в коментарі Нromadske підтвердив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Підрозділи ГУР МО здійснили висадку в рамках спецоперації, усі завдання виконані", - повідомив він.

Також Юсов зазначив, що спецоперацію провели у взаємодії з ВМС, цілі досягнуто, а втрат серед особового складу немає. Спецоперація, за його словами, продовжується, всі деталі ГУР не розкриває.

"Є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється", - резюмував представник розвідки.

Водночас російські пропагандистські Telegram-канали стверджують, що в Криму невідомі на 4 гумових човнах нібито обстріляли з берега кемпінг з туристами в Оленівці. 

В Маяку розташована база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил рф. Також на тарханкутському півострові розташований радіолокаційний вузол - РЛК "Небо-М" та РЛС "Каста-2Е2". По периметру підготовлені позиції для ППО.