У Європейській Бізнес Асоціації повідомили, шо на базі Комітету безпеки та захисту бізнесу буде створена робоча група щодо захисту портової інфраструктури, яка допоможе скоординувати зусилля компаній, що ведуть бізнес у південному регіоні та прагнуть посилити безпеку власних активів та об’єктів критичної інфраструктури.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію EBA.

Рішення було прийнято на спільній зустрічі Комітету безпеки та захисту бізнесу і представників Південноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації, на якій обговорювали поточний стан та способи посилення безпеки портової інфраструктури України. 

Як відомо, після виходу з зернової угоди рф посилила обстріли, зокрема здійснила низку потужних атак на портову інфраструктуру південного регіону.

"Для протистояння цим варварським діям та посилення захисту інфраструктурних об’єктів, бізнес провів низку зустрічей з представниками держорганів та військових частин для обговорення нагальних потреб та участі бізнесу у розбудові спроможності захисту портів та інших об’єктів критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

В ЕБА зазначили, що бізнес вже зараз об’єднується для оснащення військових необхідними силами та засобами, укомплектування мобільних груп для захисту портової інфраструктури.

"Так, компанії допомагають з наданням автівок, прожекторів, катерів, приладів нічного бачення. Водночас, аби сприяння роботі збройних сил мало системний характер, на базі Комітету безпеки та захисту бізнесу буде створена робоча група щодо захисту портової інфраструктури, яка допоможе скоординувати зусилля компаній, що ведуть бізнес у південному регіоні та прагнуть посилити безпеку власних активів та об’єктів критичної інфраструктури", - підсумували в ЕБА.