Громади Київщини отримали 10 нових шкільних автобусів. Це перша партія, закуплена за кошти державного та місцевих бюджетів. Усього громади області отримають 45 автобусів, повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, пише ЦТС.

"Укладено договір на постачання 43 автобусів, 2 планують закупити найближчим часом. Нові автобуси передбачені насамперед для того, щоб учні могли дістатися до новостворених опорних закладів освіти або шкіл, які планується оптимізувати. Ще частина - тим школам, які передали свій транспорт на потреби військових", - зазначив він.

10 нових автобусів передали Гребінківській, Рокитнянській, Ставищенській, Узинській, Золочівській, Пірнівській, Богуславській, Васильківській, Кагарлицькій та Боярській громадам.

В КОВА додали, що під час бойових дій росіяни повністю знищили 12 шкільних автобусів, ще 25 - були пошкоджені та потребували вартісного ремонту.

"Сьогодні на Київщині понад 32 тис. дітей мешкають поза межами пішохідної доступності до шкіл, їх підвозять до місць навчання. Наразі курсують 328 шкільних автобусів. Однак цієї кількості замало", - наголосив Кравченко.

За його словами, нестача сягала як мінімум 85 одиниць. Ці потреби частково перекрили місцеві органи влади та міжнародні партнери: це 24 автобуси, 8 із яких пристосовані для перевезення осіб на візках.