Високошвидкісний електропоїзд Fuxing Asian Games, розроблений до 19 азіатських ігор, які пройдуть у вересні 2023 року в Ханчжоу, офіційно представлений на підприємстві в Чанчуні. Такі поїзди призначені для перевезення учасників та гостей Ігор між п'ятьма приймаючими містами - Нінбо, Веньчжоу, Цзіньхуа, Шаосін та Хучжоу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Восьмивагонний поїзд (чотири моторні вагони) місткістю 578 пасажирів розрахований на рух зі швидкістю до 350 км/год.

Потяг відрізняється покращеною плавністю руху, оснащенням інтелектуальними системами, у тому числі автоматичним настроюванням комфортної температури та тиску повітря в пасажирському салоні, що виключає неприємні відчуття при проходженні поїзда через тунель.

Застосування енергозберігаючих технологій та елементів біоніки у конструкції моторних вагонів, а також полегшена конструкція забезпечують 10% економію електроенергії на тягу, або близько 1,8 ГВт·год на рік для кожного поїзда.

Комфорту в поїздці сприяють безперебійний зв'язок стандарту 5G та Wi-Fi на всьому шляху. Передбачено наскрізний прохід потягом міжвагонними переходами шириною 900 мм.

Для пасажирів з обмеженою мобільністю передбачені адаптовані туалети та дублювання шрифтом Брайля всіх написів у салонах поїзда.

Дебюту поїзду Fuxing Asian Games на Іграх у Ханчжоу передуватимуть випробування у Шанхаї.