Після виходу росії із зернової ініціативи Чорноморський флот країни-агресорки змінив свою позицію, готуючись здійснити блокаду України, йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому 26 липня.

Про це пише ЦТС з посиланням на New Voice.

За даними звіту, російський корвет "Сергій Котов" був розміщений у південній частині Чорного моря, і здійснював патрулювання морського шляху між Босфором та Одесою.

Розвідники припускають, що існує реальна можливість того, що саме цей корабель стане частиною тактичної групи для перехоплення торговельних суден, які, на думку росії, направляються до України.

Зернова угода, на думку британської розвідки, пом’якшила роль Чорноморського театру бойових дій у війні росії проти України. Проте тепер існує потенціал для зростання інтенсивності та масштабів бойових дій в регіоні.

Варто відзначити, що домовленості щодо зернового коридору стали можливими в 2022 році після того, як українські захисники потопили флагмана Чорноморського флоту рф крейсер "Москва" та звільнили від окупантів острів Зміїний. 

Також нагадаємо, що напередодні Міноборони рф повідомило, що двома українськими надводними дронами було атаковано російський патрульний корабель "Сергей Котов", який знаходився в 370 км південно-західніше Севастополя. Спроба, нібито, була безуспішною. Проте, українська сторона досі не коментувала цей епізод.