Українська поштово-логістична компанія "Нова пошта" за 6 місяців 2023 року доставила 170 млн відправлень, що вище результату аналогічного періоду 2021 року на 9%. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

"Нова пошта" продовжила інвестувати в розвиток інфраструктури по всій Україні та збільшила за цей час кількість відділень різного типу на 935 одиниць. Найбільший акцент у розвитку мережі зроблений на збільшення кількості точок приймання та видачі посилок у партнерстві з місцевим та мережевим бізнесом, а також поштоматів. Загальна кількість відділень перевищує 10 000, а поштоматів - 14 000", - йдеться в повідомленні.

Наразі мережа поштоматів "Нової пошти" - друга за розміром у Європі. 

"Ми активно розвиваємо мережу і на прифронтових та звільнених територіях, аби повернути місцевим жителям можливість отримувати необхідні речі. Зараз на деокупованій території Донецької, Харківської та Херсонської областей працює 388 відділень", - додали в компанії. 

За перше півріччя "Нова пошта" доставила 4,2 млн міжнародних посилок.

"Українці частіше, ніж до повномасштабної війни, користувались NP Shopping - сервісом купівлі на міжнародних сайтах: кількість таких посилок зросла на 34% у порівнянні з тим самим періодом 2021 року. Найбільш популярними країнами, з яких українці замовляли покупки, залишаються Китай та США, а улюбленими закордонними магазинами українців - Aliexpress, Амазон, 6pm, iHerb, ebay", - зазначили в компанії.

Також "Нова пошта" за березень-червень 2023 року вийшла на ринок 4 країн та відкрила 21 відділення у Литві, Чехії, Румунії, Німеччині та Польщі.

Так, у Польщі працює 32 відділення Nova Post та 2 сортувальні термінали. Кількість доставлених відправлень між Україною та Польщею за 6 місяців - 450 тис. Послугами вже скористались 250 тис. фізичних осіб та 1800 представників бізнесу.