Китай має намір запустити перший регулярний швидкісний вантажний поїзд. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Тестовий запуск був здійснений 12 липня, коли два потяги курсували між Ченду та Куньміном у Західному Китаї з максимальною швидкістю 250 км/год.

У подальшому сервіс стане щоденним.

Вантажний швидкісний поїзд був адаптований з пасажирського. Він долатиме відстань у 1127 км і доправлятиме вантажі впродовж 6 годин. Серед номенклатур - свіжі продукти, біомедичні товари, електроніка та бізнес-документи.

"Нова послуга знаменує собою початок використання швидкісних поїздів китайськими залізницями для мережі вантажних перевезень. Раніше швидкісні поїзди використовували для особливих випадків, таких як найбільший у світі фестиваль шопінгу Double Eleven Shopping Festival", - зазначили в China Railways.

Зауважується, що торік China Railways використовувала швидкісні поїзди для доставки товарів для фестивалю шопінгу Double Eleven Shopping Festival. Але на відміну від регулярних швидкісних поїздів, запущених цього разу, торік потяги не були призначені для вантажних перевезень: товари розміщували безпосередньо на пасажирських сидіннях. Після завершення фестивалю ці потяги повернули на колії для обслуговування пасажирських перевезень.