Компанія Satim Inc, що займається аналізом зображень, поділилася способом, за допомогою якого штучний інтелект може допомогти ідентифікувати кораблі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Мілітарний.

Зазначається, шо штучний інтелект може ідентифікувати класи кораблів та підводних човнів на радіолокаційних супутникових знімках.

Система має точність понад 90 відсотків.

Satim продемонстрували можливості своєї системи на прикладі бази російського флоту в Севастополі.

Використовуючи радіолокаційне зображення з супутника Umbra Space, штучний інтелект точно ідентифікував замасковані кораблі.

Людському оку важко розпізнати тип суден на радіолокаційному знімку через те, що силует може виглядати розмитим, прозорим і певні деталі можуть накладатися одна на одну.

Росіяни фарбують кораблі чорноморського флоту у новий камуфляж, зокрема пофарбували фрегати "Адмірал Григорович" та "Адмірал Макаров". Також камуфляж мають усі три ракетні корвети класу "Буян-М", тральщик "Іван Голубець" і протичовновий корвет "Муромець".

Камуфляж заключається в фарбуванні носової та кормової частин судна у темний колір, що може ускладнити візуальну ідентифікацію. Змінити силует судна на радіолокаційних знімках такий камуфляж не здатен.

Satim-Russia-Sevastopol_UmbraSAR_20230710-2-1536x1050.jpg