Попередні висновки комісії з перевірки стану мостів в Україні свідчать, що майже 10% українських мостових споруд знаходяться в аварійному стані. Серед них - два великих мости з високою інтенсивністю руху, які розташовані у Києві. Йдеться про міст ім. Є. Патона та міст Метро.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Згідно з планом роботи комісії, органи місцевого самоврядування, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України та "Укрзалізниця" як балансоутримувачі подали наявну технічну документацію щодо стану мостів. Станом на 13 липня комісія отримала дані про 22 454 мости, разом з тим відсутня інформація про понад 6 тисяч обʼєктів. В якому вони знаходяться стані - наразі невідомо.

"Перший аналіз технічної документації, актів огляду мостів показав критичну ситуацію з станом мостових споруд в Україні. Як голова комісії з перевірки даю доручення негайно розпочати обстеження аварійних мостів, які відносяться до позакласових та розташовані через великі річки. Наша задача якомога швидше зʼясувати реальний стан речей і підготувати відповідні пропозиції для системного вирішення проблем та запобігання їм у майбутньому", - наголосив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

З 14 липня експерти Комісії розпочнуть візуальне та інструментальне обстеження мостових споруд, які знаходяться у аварійному стані.

У засіданні взяли участь представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, обласних та Київської міської військових адміністрацій, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державної прикордонної служби, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Державної інспекції архітектури та містобудування, Державної служби з надзвичайних ситуацій, АТ "Укрзалізниця", науковці з ДП "ДерждорНДІ".