MAN Energy Solutions виконає проект модернізації суднових двигунів для компанії Seaspan Corporation (Seaspan) та лінійної судноплавної компанії Hapag-Lloyd.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Згідно з умовами підписаної угоди підрозділ MAN PrimeServ поставить 15 комплексних рішень для переобладнання суден, оснащених двигунами на мазуті лінійки MANB&W S90, на двопаливні серії ME-LGIM.

Очікується, що після завершення всіх робіт двигуни матимуть змогу працювати на метанолі.

Угодою передбачається надання 45 додаткових рішень щодо модернізації двигунів. Кожна модернізація дозволить скоротити викиди CO2 на 50-70 тис. тонн на рік під час роботи на "зеленому" метанолі.

Seaspan є найбільшим міжнародним орендодавцем контейнерних суден, що спеціалізується на довгострокових тайм-чартерних угодах із провідними світовими судноплавними лініями. Згідно з програмою розвитку корпорації, для Seaspan буде збудовано 70 нових суден, що дозволить довести власний флот до 200 од. місткістю 1,9 млн TEU.

В одній з провідних лінійних судноплавних компаній Hapag-Lloyd є 250 сучасних контейнеровозів місткістю 1,8 млн TEU. Компанія поставила за мету до 2045 року досягти нульового рівня викидів вуглецю від діяльності свого флоту.