Посли Європейського Союзу погодили 11 пакет санкцій проти росії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Еnkorr.

"Посли ЄС узгодили 11 пакет санкцій проти росії. Пакет містить заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій та індивідуальні списки", - йдеться в повідомленні головування Швеції в Раді ЄС.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн написала у twitter, що вітає політичну угоду щодо 11 пакету санкцій. "Це завдасть додаткового удару по військовій машині рф посиленням експортних обмежень, спрямованих на організації, які підтримують кремль", - зазначила вона.

Як повідомив посол Польщі при Євросоюзі Анджей Садось, новий пакет антиросійських санкцій включатиме заборону на транспортування нафти через південну гілку трубопроводу "Дружба".

"У новому пакеті антиросійських санкцій є польські постулати щодо повного накладання санкцій на південну гілку трубопроводу "Дружба", - сказав Садось. Також, із його слів, санкції зачеплять 70 російських громадян і понад 30 суб'єктів господарювання.

Південна гілка нафтопроводу на цю мить єдина, якою нафта з рф йде в Європу. 

Окрім цього ЗМІ пишуть про те, що у пакет включено заборону доступу до портів ЄС для суден, які беруть участь у перевалці з судна на судно (STS), але "за наявності розумних підстав". Зроблено це, щоб унеможливити перевалку підсанкційних нафти й нафтопродуктів у морі борт-у-борт із подальшим "затіненням" країни походження сировини.