У тимчасово окупованому Мелітополі росіяни готують тотальне скорочення штату співробітників Мелітопольського локомотивного депо і залізниці.

Про це пише ЦТС з посиланням на RIA-Мелітополь.

Зазначається, що у червні минулого року станцію "Мелітополь", вагонне і локомотивне депо, а також усю інфраструктуру, вкрадену у України, було переведено в управління Криму. Тоді окупанти збиралися відновити пасажирське сполучення з Кримом. 

А в травні 2023 року уряд країн-агресора затвердив розпорядження про створення псевдо залізничного підприємства "Железные дороги (так званої) Новороссии", що мали об’єднати колії й поїзди в тимчасово окупованих частинах Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запорізької області.

У зв'язку з переведенням депо в статус унітарного на підприємстві готується скорочення великої чисельності штатних працівників. Окупанти пояснюють це тим, що наразі немає пасажирських перевезень, військові вантажі та самі колії підривають сили опору України.

У зв'язку з цим на підприємстві оголосили про скорочення ремонтної бази, допоміжних служб. Із джерел видання стало відомо, що кожен працівник уже отримав офіційний припис.